čtvrtek 6. dubna 2023

5 extrémních hororů, ze kterých se ostříleným fanouškům bude zvedat žaludek

 Hororové filmy jsou po desetiletí oblíbeným žánrem zábavy a během let filmaři posunuli hranice toho, co je přijatelné z hlediska krveprolití a násilí. Pro ostřílené fanoušky hororů je potřeba hodně, aby se v sedadlech kroutili. Existují však horory, ze kterých bude i těm nejostřílenějším fanouškům špatně žaludek. Tyto filmy posouvají hranice toho, co je v hororu považováno za přijatelné, s grafickým násilím, znepokojivými obrazy a zvrácenými příběhy. V tomto článku se podíváme na některé z hororových filmů, které způsobily, že ostřílení fanoušci hororů mají pocit nevolnosti.


mučedníci (2008)

Martyrs je francouzský horor, který sleduje příběh mladé dívky, která je vystavena strašlivému mučení a zneužívání. Film je známý pro své grafické násilí a znepokojivé snímky a byl popsán jako jeden z nejnásilnějších filmů, které kdy byly natočeny. Konec filmu je také šokující a znepokojující, takže se diváci cítí neklidně ještě dlouho poté, co se objeví titulky.

Kanibalský holocaust (1980)

Cannibal Holocaust je italský horor, který sleduje tým dokumentaristů, kteří cestují do amazonského pralesa, aby zdokumentovali kmen kanibalů. Film je nechvalně známý svým extrémním násilím, včetně scén skutečného zabíjení zvířat. Film byl v několika zemích zakázán a vyvolal kontroverze a debaty o etice použití skutečného násilí ve filmech.

Salò aneb 120 dní Sodomy (1975)

Salò neboli 120 dní Sodomy je italsko-francouzský horor, který je založen na knize 120 dní Sodomy od markýze de Sade. Film sleduje skupinu bohatých fašistů, kteří unesou skupinu mladých lidí a vystaví je strašlivému zneužívání a mučení. Film je známý pro své explicitní násilí a znepokojivý sexuální obsah, včetně scén znásilnění, mrzačení a vraždy.

Srbský film (2010)

Srbský film je srbský horor, který sleduje příběh stárnoucí pornohvězdy, která souhlasí s účastí v novém filmu, jen aby se ocitla uvězněna ve světě sadistického násilí a zkaženosti. Film je známý pro své explicitní násilí a znepokojivý sexuální obsah, včetně scén znásilnění, incestu a zneužívání dětí. Film byl v několika zemích zakázán a vyvolal kontroverzi a debatu o etice zobrazování takového extrémního násilí ve filmech.

Lidská stonožka (2009)

Lidská stonožka je nizozemský horor, který sleduje příběh šíleného vědce, který unese tři lidi a chirurgicky je spojí, od úst až po konečník, aby vytvořil lidskou stonožku. Film je známý pro své grafické a znepokojivé snímky a byl popsán jako jeden z nejvíce znepokojivých filmů, které kdy byly natočeny.

Závěrem lze říci, že horory byly vždy oblíbeným žánrem pro filmové diváky hledající strašák, ale pro ostřílené fanoušky hororů je potřeba hodně, aby se jim udělalo špatně od žaludku. Těchto pět filmů však dokázalo posouvat hranice toho, co je v hororu považováno za přijatelné, s extrémním násilím, grafickými snímky a zvrácenými příběhy. Pro ty, kteří jsou dostatečně odvážní, aby se na ně podívali, zanechají tyto filmy trvalý dojem i dlouho po uvedení titulků.

Je důležité poznamenat, že ne všichni fanoušci hororu mají ve svých filmech rádi extrémní násilí a znepokojivé snímky. Někteří fanoušci preferují psychologický horor nebo nadpřirozený horor, který může být stejně děsivý, aniž by k tomu potřeboval grafické násilí. Pro ty, kteří mají rádi extrémní horory, jsou však tyto filmy povinnou shlédnutí.

Jedna věc, kterou mají všechny tyto filmy společné, je to, že vyvolaly kontroverze a debaty o etice zobrazování takového extrémního násilí ve filmech. Někteří tvrdí, že tyto filmy jdou příliš daleko a překračují hranici vykořisťování, zatímco jiní tvrdí, že jsou prostě odrazem temnějších aspektů lidské povahy.

Bez ohledu na to, kde v této debatě stojíte, nelze popřít, že tyto filmy zanechaly trvalý dopad na hororový žánr. Posunuli hranice toho, co je v hororu považováno za přijatelné, a tím vydláždili cestu novým a inovativním hororovým filmům, které přijdou.

Závěrem lze říci, že tyto horory možná nejsou pro slabé povahy, ale pro ty, kteří holdují extrémním hororům, si je musí pustit. Zanechali trvalý dopad na hororový žánr a posunuli hranice toho, co je v hororu považováno za přijatelné. Ať už je milujete, nebo nenávidíte, nelze popřít, že z těchto filmů se ostříleným fanouškům hororů bude zvedat žaludek. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Třetí oko Doctora Strange: Význam mystického symbolu v MCU

Doctor Strange je populární superhrdina Marvelu, který debutoval v komiksech v roce 1963. Má řadu magických schopností a je považován za jed...